1 Start
2 Om Los Angeles
3 Innan du reser
4 Resan
5 LosAngelesguiden
6 Om oss
 » Hotell i Los Angeles » Mat i Los Angeles » Attraktioner i Los Angeles » Shopping i Los Angeles » Nattliv i Los Angeles  » Reseböcker till Los Angeles
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Los Angeles
- Los Angeles stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Los Angeles
- Reseguidens startsida
- Hotell i Los Angeles
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Los Angeles
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Stränder i Los Angeles

I Los Angeles, USA finns några av världens bästa stränder
Los Angeles stränder är nästan lika kända som Los Angeles som stad. Här finns miljöerna vi alla känner igen från filmer, TV-serier, låtar, datorspel och liknande. Miljöerna som vi alla drömt om att en gång själva få besöka. Här har vi listat de största och bästa stränderna kring Los Angeles i USA:

Santa Monica Beach

Denna två mile långa, världsberömda strand i Santa Monica är extremt populär. Som tur är, är den så stor att det sällan upplevs som trångt. En perfekt strand att spela någon utomhussport vid, bara ta det lugnt eller varför inte springa längst med vattnet? Hit tar du med familjen för en mysig heldag.

Venice Beach

Venice Beach är den främsta turistattraktionen i Venice i Los Angeles. Här kan du njuta vid stranden, bada, spela beachvolley, fiska eller surfa. Turistigt dyrt på sina ställen, men på det stora hela en mycket bra strand. Om du har tid över bör du definitivt åka hit några timmar.

Zuma Beach

Lokalbornas favoritstrand. Den ligger i norra Malibu och är känd för bra vågor och klart vatten. Zuma Beach är främst en surfstrand, så om du gillar att surfa måste du åka hit!

Paradise Cove

En mycket vacker privatägd strand. Här träffas många lite rikare invånare från trakten, vilket tyvärr också medfört att priserna på caféer och dylikt är ganska höga. Men stranden är mycket fin och bland de bästa i området vid Malibu i Los Angeles!
 

Surfa i Los Angeles

Tips och regler vid stranden

Stränderna har oftast varningssystem som, med hjälp av flaggor, berättar om det är säkert att ge sig ut i vattnet. Man gör givetvis bäst i att följa dessa rekommendationer, och man bör alltid fråga en livvakt (om en sådan finns tillgänglig) eller någon annan besökare om man undrar över vad varningarna betyder.

Angående topless-solning och nudism, är det accepterat på vissa stränder men förbjudet på andra. Man bör kolla upp stranden innan man besöker den för att se hur de specifika reglerna är just där. Det finns emellertid inget allmänt topless-förbud, vilket också innebär att man ibland får acceptera att bara bröst visas vid stranden. Nudiststränder är däremot något mycket ovanligt i Los Angeles-området.

Ha det trevligt på beachen i USA!

Letar du efter hotell i Los Angeles?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakt | Om cookies | LosAngelesguiden.se - gratis resguide reseguide till Los Angeles i USA
Läs om Hollywood, Beverly Hills, Bel Air, Universal Studios, Venice Beach, Chinese Theatre, Malibu Pier, Disneyland, Long Beach och mer i LosAngelesguiden