1 Start
2 Om Los Angeles
3 Innan du reser
4 Resan
5 LosAngelesguiden
6 Om oss
 » Hotell i Los Angeles » Mat i Los Angeles » Attraktioner i Los Angeles » Shopping i Los Angeles » Nattliv i Los Angeles  » Reseböcker till Los Angeles
Genvägar:

- Startsida
- Snabbfakta om Los Angeles
- Los Angeles stadsdelar
- Kommunikationer
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till Los Angeles
- Reseguidens startsida
- Hotell i Los Angeles
- Mat och dryck
- Sevärdheter
- Shopping
- Stränder
- Barer och klubbar
- Bröllop i Los Angeles
- Reseböcker & rese-tidningar

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Sevärdheter i Los Angeles

Universal Studios i Los Angeles i USA är populärt

Universal Studios

Universal Studios är Los Angeles mest kända nöjespark. Den drivs av filmbolaget Universal Studios och har ett uppskattat TV- och filmtema som årligen lockar miljontals besökare. Det är även härifrån som  Jay Leno brukar fråga förbipasserande amerikaner frågor i inslaget "Jay Walking". Ett axplock på attraktioner är Fear Factor, Shrek, Van Helsing, Waterworld, Revenge of the Mummy, Back to the Future, Jurassic Park River Adventure, Terminator 2 3-D, Animal Planet och the Simpsons Ride.

Hollywood Wax Museum

Ett mycket populärt vaxmuseum i Hollywood. Museet öppnade redan år 1965 och har sen dess blivit känt som det enda vaxmuseet som enbart fokuserar på kändisar. Här finns mycket naturtrogna vaxfigurer av många av våra folkkäraste, amerikanska filmstjärnor och liknande. Totalt finns här hela 180 vaxfigurer, inkluderat Nintendo's Mario. Andra exempel på kändisar som blivit förevigade i vax på Hollywood Vax Museum är Halle Berry, Ben Affleck, Angelina Jolie, Samuel L. Jackson, Marilyn Monroe, Charlie Chaplin och Tom Cruise.

Knott's Berry Farm

Knott's Berry Farm är ett uppskattat nöjesfält och temapark i Los Angeles. Det här är ett jättebra ställe att ta med hela familjen på - här finns t.ex. en spökstad och en indianstad, samt t.ex. berg- och dalbanor samt andra Tivoli-liknande aktiviteter. Här säljs även god mat av eget märke.

Hollywoodskylten

Hollywoodskylten i Hollywood Hills i Los Angeles, som idag är känd över hela jordklotet, byggdes år 1923. Då stod det dock "Hollywoodland" på den, och syftet var att göra reklam för det nya fastighetsområdet man började bygga i Hollywood. Skylten började med åren förfalla, och sent 1940-tal tog Hollywoods handelskammare över skylten. Då tog de bort "land" och började restaurera Hollywoodskylten. Skylten består av bokstäver som är nästan 14 meter långa.

Mann's Chinese Theatre

Mann's Chinese Theatre, eg. Grauman's Chinese Theatre, är Hollywoods mest kända biograf. Den ligger på Hollywood Blvd vid Hollywood Walk of Fame. Biografen är byggd i kinesisk stil och har idag blivit en samlingsplats för turister i området. Härifrån avgår turer över stjärnornas hem, här säljs souvenirer och dagligen kan man dessutom träffa på utklädda kändisimitatörer på området. Det är i denna biograf som nästan alla stora Hollywoodfilmer har sin premiär.

Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame heter trottoarerna längs Hollywood Blvd och Vine St i Hollywood. Dessa trottoarer är byggda av konstgjord marmor och på varje ruta finns en stjärna som hedrar någon som gjort en stor insats för den amerikanska underhållningsindustrin.   Här hedras exempelvis film- och TV-stjärnor samt teaterskådespelare. Totalt finns närmare 2 500 stjärnor på Hollywood Walk of Fame.

Malibu Pier

Malibu Pier är den långa, välkända pir som sträcker sig från Malibus strand ut i havet. Den har restaurerats kraftigt under åren och är nu en utmärkt sevärdhet på Los Angelesresan. Här kan man sportfiska, promenera eller avnjuta en smörgås eller något att dricka med fantastisk havsutsikt nära stranden.

Los Angeles Zoo och botaniska trädgård

Los Angeles Zoo (Griffith Park Zoo) är ett av USA:s mest kända zoo. Det är mycket stort och innehåller spännande djurarter från hela världen. Hela 1100 djurarter finns här, däribland Californiakondoren, som anläggningen har räddat från utrotning. Los Angeles Zoo ligger i Griffith Park och är öppet 10-17 alla dagar. Inträdet är 12 USD för en vuxen, små barn kommer in utan kostnad.

Disneyland i Los Angeles

Disneyland är ett annat mycket bra ställe i Los Angeles att ta med hela familjen till. Inträdet kostar visserligen en del, men man får desto mer för pengarna. Här kommer både barn och vuxna in i en påkostad drömvärld fylld till bristningsgränsen av Disneys älskade figurer. Detta är en av Kaliforniens mest besökta anläggningar.

Staples Center

Staples Center är en världsberömd sportarena i L.A. Den används främst av ishockeylaget Los Angeles Kings och basketlaget Los Angeles Lakers. Arenan tar närmare 20 000 åskådare och är ett givet besök för den sportintresserade i Los Angeles.

Museum of Tolerance

Ett intressant museum som fokuserar på rasfrågan och rasisthistorian i Nordamerika. För dig som är historiaintresserad eller bara vill lära dina barn värdet av mångfald, är Museum of Tolerance i Los Angeles perfekt!
 

Letar du efter hotell i Los Angeles?

Just nu är det väldigt bra priser på Hotels.com.

» Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakt | Om cookies | LosAngelesguiden.se - gratis resguide reseguide till Los Angeles i USA
Läs om Hollywood, Beverly Hills, Bel Air, Universal Studios, Venice Beach, Chinese Theatre, Malibu Pier, Disneyland, Long Beach och mer i LosAngelesguiden